Over Lara

Kwaliteit en goede communicatie zijn mijn speerpunten

Via de opleiding Boekhandel & Uitgeverij (HvA) en mijn stage bij uitgeverij Arena ben ik de uitgeverijwereld in gerold. Als student had ik een bijbaantje bij uitgeverij Contact en na mijn opleiding ben ik als publiciteitsmedewerker bij uitgeverij Wereldbibliotheek gaan werken.

Vijf jaar later maakte ik de overstap naar Ambo|Anthos uitgevers, een van de grootste literaire uitgeverijen van Nederland. Daar begon ik als publiciteitsmedewerker voor het fictiefonds van Ambo|Anthos. Om mijn kennis te verdiepen ben ik naast mijn baan in deeltijd Nederlands gaan studeren aan de Universiteit Utrecht.

In 2008 werd ik bureauredacteur en begeleidde ruim 250 boeken met uiteenlopende onderwerpen – van literaire romans tot commerciële thrillers en van toegankelijke psychologieboeken tot omvangrijke werken over de Tweede Wereldoorlog. Ik begeleidde onder andere de debuutroman van Murat Isik, de boeken van Pepijn Lanen, de vertalingen van Nicci French, filosofie van Coen Simon en Stine Jensen, en de WOI-boeken van Koen Koch. Door mijn jarenlange ervaring weet ik wat er komt kijken bij de redactie van een boek en dat elk genre een eigen aanpak nodig heeft.

Sinds 2017 ben ik zelfstandig redacteur en schrijfcoach. Ik werk samen met uitgeverijen, maar kan ook door auteurs rechtstreeks worden benaderd. In mijn portfolio kun je een selectie van mijn opdrachtgevers bekijken.

Bel of mail gerust voor een offerte of andere boekvragen: 06-23735545, redactie@metlara.nl